Indbydelse til pressemøde

Filmbranchen mødes i Svendborg

De danske filmproducenter, de danske filmudlejere og biograferne i Danmark mødes med faste mellemrum til branchetræf.

Filmtræffet har hidtil været afholdt skiftende steder, men efter et par gange at have været i Svendborg, har man nu valgt at placere et årligt sommertræf her: FilmTræf Svendborg.

Indtil nu har filmbranchens træf primært været et filmbranche-internt arrangement, men ved fast én gang årligt at lægge det i Svendborg, giver det helt nye og uudnyttede muligheder.

4 filmpriser uddeles ved galla-arrangement i Svendborg Teater.

Én af disse nye muligheder er at dække det ret åbenlyse behov for at kåre film og skuespillere, på baggrund af publikums og biografgængernes vurdering.

Fra i år vil der derfor hvert år, under FilmTræf Svendborg, blive uddelt årets ’Svend’ til:

• den bedste kvindelige danske skuespiller
• den bedste mandlige danske skuespiller
• den bedste danske film
• den bedste udenlandske film

Gallaaftenen og kåringen finder sted torsdag den 1. september 2005 i Svendborg Teater, med efterfølgende let spisning på Hotel Svendborg, og afsluttende med ’verdenspremiere’ på en helt ny dansk film i Scala biografen.

Der følger med ’Svend’-statuetten (og æren) også en pris til de 3 førstnævnte kåringer, i form af en rejse for 2 til Sydafrika. En præmie, der gives i tæt samarbejde med indehaver af Limpopo Travel i Svendborg, Jan Krossteig, http://www.limpopotravel.dk/

Statuetten ’Svend’ er skabt af glaskunstner Bente Sonne, Glasblæseriet i Svendborg, http://www.glasblaeseriet.dk/

Logoet er udformet af grafiker Anne Louise Foged Rasmussen, Stargate Studio i Svendborg,  http://www.stargate-studio.dk/

Alle 3 nævnte deltager på pressemødet.
Desuden er Svendborgs borgmester, Jørgen Henningsen tilstede, sammen med den lokale arrangementsgruppe.

En uddybende præsentation af FilmTræf Svendborg vil blive givet på pressemødet, med mulighed for besvarelse af spørgsmål, samt evt. fotografering o.lign. i Glasblæseriets udstilling eller i Salig Simons Gård.

Derudover bliver der redegjort for selve den landsdækkende afstemning, der gennemføres i august, i tæt samarbejde med filmbranchens eget biograftidskrift, ’FilmGuide’.

På programmet vil der også ske en uddybning af det store program, hvorunder bl.a. 2 Open Air-forestillinger, i samarbejde med TV2-Zulu, vil være at finde.

De mest prominente deltagere ved gallaaftenen kendes naturligvis først, efter at afstemningen i ’FilmGuide’ er afsluttet, nemlig de skuespillere, instruktører og/eller producenter, der skal modtage årets ’Svend’. Det er dog allerede et faktum, at entertainer Michael Carøe vil føre både branchens folk, byrådsmedlemmerne og de øvrige gæster gennem gallaaftenen.

Det vil være muligt for alle at købe billetter til hele gallaprogrammet, efter ’først-til-mølle’- princippet.

På pressemødet præsenteres statuetten ’Svend’. Der vil endvidere blive uddelt en CD-rom med billede af ’Svend’, og med FilmTræf Svendborgs logo.

Begge dele er efterfølgende til fri afbenyttelse.


Pressemødet afholdes

onsdag den 6. juli 2005
kl. 14.00
i Salig Simons Gård
Brogade 37, Svendborg

 

Med venlig hilsen
f. FilmTræf Svendborgs arrangementsgruppe

P-C. Jørgensen
erhvervschef

tlf. 6321 5042
mail: erhverv@svendborg.dk

 

 

Download