ÅRETS FORENINGSBIOGRAF 2008

I år er det 10 år siden, at Foreningen Hvalsø Bio & Kulturhus blev stiftet, og her i jeres jubilæumsår vil FAFID meget passende hædre jer med prisen som årets foreningsbiograf 2008.

Da I overtog driften i Hvalsø kom der for alvor skub i sagerne i den lille midtsjællandske provinsby, og i dag fremstår Hvalsø som et lysende eksempel på, hvor smukt man kan samordne energien fra 100 frivillige mennesker, så der kommer retning, modernitet og variation i kulturudbuddet.

Man må sige, at I virkelig lever op til jeres navn som både biograf og kulturhus. I har børnefilmklub med 3 aldersniveauer, I har en fremragende art-film klub – Cinema Paradiso.

Her kan de mere cineastisk orienterede - plus dem med tykke brilleglas - blive udfordret af titler som Vinden Der Ryster Kornet og Monsieur Ibrahim. Der er kunst i foyeren, og der er babybio hele 2 gange i februar måned. Der må godt nok være gang i yngleriet i Hvalsø, hvis man kan samle en anstændig mængde nybagte forældre så ofte i så lille en by. Man kunne også være fræk og spørge, hvad skulle de ellers lave i Hvalsø end børn, og så gå i biografen med barnevognen bagefter? Tjaaah, hvad kan man lave?

Hvis man studerer de links der er på en officiel hjemmeside om byen og dens forskellige tilbud, så finder man under den prætentiøse overskrift ’Underholdningstilbud’ naturligvis Hvalsø Bio & Kulturhus. Derefter følger så vilde ting som Bidstrup Skovene, Ballon Ole, Gravhøjene i Hvalsø og Barbershop Gruppen.
Hallo, altså! Må vi lige bede om lidt konkurrence! Og hvornår blev det lissom vedtaget, at gravhøje nu er underholdning? Nej. Der er ikke anden ordentlig underholdning i Hvalsø end det smukke og velfungerende bio og kulturhus. Det er til gengæld godt. Når man har surfet rundt i den fint gennemtænkte hjemmeside, er det med store forventninger man møder op i biografen, og man bliver ikke skuffet.

Hvis der fortsat er noget der hedder god smag, så trives den her.

Vi ved, I har kæmpet for at skaffe penge fra så mange kilder som muligt. I har med afvæbnende charme fået overtalt enhver under- og overskudsgivende lille håndværksvirksomhed i byen til at donere et støttebeløb, ligesom I har stampet penge op af kasser vi aldrig har hørt om. Jeg nævner i flæng Indenrigsministeriets Landdistriktspulje? Øøh hva’? Godt gået Hvalsø.

De flotte rammer har givet grobund for en aldrig slumrende kreativitet, der så igen har tiltrukket andre kreative sjæle til jeres forskellige projekter. Når den årlige FilmFestiHvalsø skal arrangeres, kan I trække på legekammerater som f.eks. Wikke og Rasmussen, Peter Ålbæk og mange flere. Alle arbejder gratis. Det er det, der gør foreningsbiografer så enestående, og Hvalsø Bio & Kulturhus er en af de suverænt bedste. Derfor denne pris. Tillykke!

p.f.v.
Loke Havn, formand
Download