ÅRETS ÆRESPRIS 2008 LEIF HJORT

”We bring stories to Leif!”

Det er en meget stor glæde at få lov til at overrække denne pris til dig, Hjort, din gamle cowboy. Mr. Backroom himself. Filmlagerets bannerfører gennem en hel sølvbryllupsperiode.
Nu skal du holde op. Efter sigende fordi du bliver 70. Vi kan ikke forstå nogen af delene. Men der er jo mange mænd, der lider af det dér med at gå før tid.

Du virker lige så ung og frisk som du altid har gjort. Slank og veltrænet som et resultat af et asketisk liv. Man bliver i hvert fald ikke slank af at spille golf. Det ved jeg fra et par af mine kolleger. Men det er du, Hjort, og på en god dag ligner du såmænd Paul Newman. Altså når han har en god dag. Måske lige bortset fra ca. 30 centimeter … i højden. Det er jo som om alle Hollywood skuespillere er blevet sprøjtet med stråforkorter.

Vi ved godt, hvad du skal lave, når du stopper. Ja, nu får du endelig tid til at spille golf og arbejde seriøst med dit handicap.
Inden Just Betzer i sin tid lavede Filmlageret var du vist i autobranchen, hvilket du dygtigt har taget med dig over i Filmlagerets måde at prissætte ydelser på. Der er sådan set ikke nogen enkeltpost der er dyr eller urimelig. Der er bare en helvedes masse af dem. Ligesom når man har haft sin bil på værksted.

I din første periode var Filmlageret imidlertid et såkaldt non-profit foretagende. Et serviceorgan for hele branchen, der ikke skulle give overskud. Du sendte hvert år en kopi af regnskaberne til os, og enhver besparelse du fik hevet i land ved at trykke fragtmænd og andre leverandører hårdt på maven (og det er du god til), gik direkte videre til os distributører. Jeg kan næsten ikke tale om denne uskyldsrene periode uden at få en lille klump i halsen. Da Egmont overtog butikken fik piben en helt anden lyd. Planøkonomien blev afløst af rå og ubarmhjertig kapitalisme. Du var stadigvæk den samme rare og imødekommende Hjort, mens priserne steg støt og roligt. Det blev eksempelvis dyrere at opbevare sine filmkopier. Ja, jeg regnede engang ud, at hvis man kunne sætte 4 kopier ovenpå hinanden, så var det sådan set ligeså billigt at få dem opbevaret i D’Angleterres brudesuite som ude hos dig. Men vi udlejere er som bekendt et føjeligt folkefærd, så vi smilede bare som en flok sindssyge japanere. Også fordi kvaliteten af arbejdet var høj. Der er aldrig nedbrud hos dig Hjort. Aldrig strejker eller lammelser eller masseudvandringer eller arbejde der ikke bliver gjort.

Der er derimod masser af rettidig omhu og no nonsens. Do it now! Og faktisk er det meget få virksomheder der kan prale af så lav en medarbejderudskiftning som Filmlageret. Det tilskriver vi 100% dig og den rummelige og synlige ledelsesstil, du præsterer til langt op ad formiddagen. Til gengæld møder du før morgenaviserne er udkommet.

Hjort, vi har meget at takke dig for. Du har raget flere kastanjer ud af ilden end de fleste, og du har slukket småbrande og klaret umulige situationer for os. Du har altid været loyal og generøs, og alt hvad du gør, har et uimodståeligt personligt touch. Vi er dig stor tak skyldig, og du bliver svær at efterfølge. Lykke til, og tillykke.

p.f.v.
Loke Havn, formand
Download