Og vinderen er...

FAFID (Foreningen af Filmudlejere i Danmark), hvis medlemmer udsender næsten samtlige film til de danske biografer, genoptog i 2004 den årlige prisuddeling, der skal hædre nogle af aktørerne på det danske biografmarked. Baggrunden herfor skal findes i en påskønnelse af de mange gode initiativer og tiltag, der fortsat giver vores branche et fantastisk boost. Her tænkes både på de meget, meget store investeringer, der er foretaget i at bygge nye biografer eller i at gøre ældre biografer nye og spændende og velegnede til at danne basis for mange kulturtiltag, og på de initiativer som enkeltpersoner har foretaget for at gøre biografoplevelsen til andet og mere end bare dette at se film, eller som har banet vejen for film, der virkelig giver danskerne lyst til at gå i biografen.

Og selvfølgelig er det også vort håb at vi kan animere til yderligere spændende tiltag. Der uddeles priser i følgende kategorier: Årets biograf Årets foreningsbiograf Årets biografperson samt Årets hæderspris der kan gives til en person eller et firma, der på den ene eller den anden måde har betydet noget særligt for vores branche. Prisen består af æren, en plakette og en flaske magnum Champagne. Vinderne for år 2008 er netop offentliggjort ved en stor branchefest i Vejle, som afholdes i forbindelse med det halvårlige ”Filmtræf”, hvor godt 400 personer fra danske biografer, udlejningsselskaber og associerede virksomheder er samlede i 4 dage for at se en lang række af de kommende måneders nye film. Vinderne blev: Årets biograf Scala Svendborg Årets foreningsbiograf Hvalsø Bio og kulturhus Årets biografperson Jørn Lundme, Apollon Struer Årets hæderspris Direktør Leif Hjort Filmlageret A/S FAFIDs begrundelse for disse valg vedhæftes. Prisudvalgets udlejerrepræsentanter er direktør Loke Havn, Filmfolket A/S, direktør Michael Fleischer, Filmcompagniet A/S og direktør Jan Lehmann, Nordisk Film Biografdistribution.

Såfremt yderligere oplysninger er ønskede bedes henvendelse rettet til undertegnede. Med venlig hilsen FAFID Dorte Wiedemann Sekretariatsleder Mobil 5151 9061

Download